En skrift om hur du lyckas med samarbeten!

Den här skriften ska du läsa om du ingår i ett samarbete med olika organisationer och längtar efter att få resultat. Det är inte så lätt, det vet alla som har försökt. Men det finns tricks att ta till för att bli lite mer framgångsrik.

Efter att ha arbetat med och i utvecklingsprojekt genom hela våra yrkesliv, där vi har tagit olika typer av roller, har vi samlat på oss erfarenheter kring hur utveckling kan drivas framåt. Genomgående har vi fått en allt större insikt om att utveckling ofta handlar om människor och deras relationer både med varandra och med organisationer, men mer sällan handlar om själva tekniken eller ämnet. Vi fick genom finansiering av Vinnova möjlighet att samla våra egna erfarenheter i form av ”modeller, metoder och verktyg” i ett projekt KIVI – Kollaborativ Innovation: en Väg till ökad Innovationsförmåga och tillsammans med Chalmers Technology Management and Economics och Johanneberg Science Park diskutera dessa för att sedan kunna finslipa dem med andra parter, främjare och företag, både sådana som vi arbetat med tidigare och nya bekantskaper.

Vi delar med oss av denna skrift här på vår hemsida eftersom vi tror det behövs en bättre förståelse för det vi kallar för ”mellanrumsledning”, men uppskattar att du refererar till oss om du använder dig av våra figurer eller modeller. Behöver du eller din organisation mer handfast stöd i att få ut resultat i komplexa processer, hör av dig!

Tanka ner skriften här:

Utveckling&Samarbeten1.0_smaller

By |2019-04-29T12:02:38+00:00april 29th, 2019|Samarbetsstöd, Utredningar, Verksamhetsutveckling|Kommentarer inaktiverade för En skrift om hur du lyckas med samarbeten!